Οι κατάλογοι των πιο αριστοκρατικών Οίκων με νυφικά είναι γεμάτοι με δημιουργίες που διαπνέονται από ποικίλα στυλ, με αποτέλεσμα κάθε νύφη να βρίσκει ακριβώς αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητα και τον σωματότυπό της. Σε οποιονδήποτε σωματότυπο κι αν ανήκετε, να θυμάστε πως υπάρχουν χιλιάδες επιλογές για να αποκτήσετε το νυφικό των ονείρων σας! Αγαπήστε το σώμα σας και σίγουρα θα βρείτε αυτό που θα το κάνει να λάμπει!

Οι επιλογές ανάλογα με τον σωματότυπο

Τα κυριότερα και δημοφιλέστερα στυλ που αγαπούν οι περισσότερες νύφες είναι αυτά σε Α γραμμή (ή αλλιώς αμπίρ), ιδανικά γιατί προσαρμόζονται υπέροχα σε πολλούς διαφορετικούς σωματότυπους, όπως το αχλάδι που χαρακτηρίζει αρκετές μεσογειακές γυναίκες, αλλά και το επονομαζόμενο μήλο, που χαρακτηρίζει πιο γεμάτους σωματότυπους. Το αμπίρ σχέδιο διακρίνεται για τη σταδιακά ανοιγόμενη προς τα κάτω γραμμή, γεγονός που αναδεικνύει περισσότερο το μπούστο και καλύπτει αισθητικά άψογα τους πιθανόν γεμάτους γλουτούς.

Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διαθέτουν τον λεγόμενο σωματότυπο κλεψύδρα, κάτι που σημαίνει πως οι ώμοι και η λεκάνη βρίσκονται σε αναλογία, ενώ παράλληλα διατηρείται μια λεπτή μέση. Στον συγκεκριμένο τύπο σώματος, μια ιδανική επιλογή νυφικού θα ήταν ένα τύπου mermaid, μιας και αγκαλιάζει υπέροχα τις καμπύλες και αναδεικνύει εξίσου τόσο τον κορμό όσο και το κάτω μέρος του σώματος.

Το ίδιο προσεκτικές πρέπει να είναι στην επιλογή του σωστού νυφικού τους και όσες μέλλουσες νύφες έχουν τον λεγόμενο σωματότυπο του ανεστραμμένου τριγώνου, έχουν δηλαδή φαρδείς ώμους και λεπτότερη μέση και γλουτούς. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να επιλεγεί ένα νυφικό με V στο μπούστο, μιας και θα τραβήξει αρκετά τα βλέμματα από τους ώμους, τους οποίους καλό είναι να μην τους υπερτονίσουμε. Σε αυτή τη λογική βοηθούν επίσης και τα μανίκια (προσοχή, όχι τα φουσκωτά!) αλλά και οτιδήποτε κλέβει τις εντυπώσεις και τις μεταφέρει στο κάτω μέρος του νυφικού, π.χ. δαντέλα, κεντήματα. Είναι αυτονόητο πως παρόμοια σχέδια στο πάνω μέρος του σώματος είναι καλό να αποφεύγονται.