“Πρωτιά” για Παφίτη φωτογράφο γάμου

Βραβείο σε διαγωνισμό μεγάλης εμβέλειας με θέμα τη φωτογραφία γάμου απονεμήθηκε στον φωτογράφο Ανδρέα Εύζωνα από την Πάφο, που μεταξύ άλλων αποτυπώνει με τον φωτογραφικό του φακό γαμήλια γεγονότα. Πρόκειται για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το Photo Wedding Stories, η διεθνής κοινότητα επαγγελματιών φωτογράφων που δημιουργήθηκε το 2009. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στην Ελλάδα και κάθε χρόνο συγκεντρώνει συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Φέτος, στην κατηγορία Bride Alone, ο φωτογράφος Ανδρέας Εύζωνας πήρε την πρώτη θέση, μεταξύ άλλων καταξιωμένων συναδέλφων του. Μάλιστα, πέντε από τις φωτογραφίες του διακρίθηκαν στο σύνολό τους, εκ των οποίων η μία ήταν αυτή που πήρε την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Αυτή δεν ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Εύζωνας κερδίζει τιμητικές διακρίσεις και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόλις πέρυσι, πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Master Photographer», στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας WPPI (Wedding and Portrait Photographers International), που διεξάγεται ετησίως στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία γάμου, αλλά και τα πορτρέτα, είναι τα συνήθη θέματα του κ. Εύζωνα, ο οποίος φροντίζει να φωτογραφίζει όχι μόνο τις σκηνές ενός γάμου ή τους πρωταγωνιστές, αλλά και την ουσία πίσω από όλα αυτά. Άλλωστε όπως ο ίδιος λέει, δεν φωτογραφίζει με την κάμερα, αλλά με την καρδιά του.

Φωτογραφία γάμου

Η φωτογραφία γάμου αποτελεί για τους φωτογράφους ένα μεγάλο κεφάλαιο και μία δελεαστική πρόκληση. Όπως επισημαίνουν πολλοί εξειδικευμένοι επαγγελματίες, το θέμα του γάμου είναι σχετικά εύκολο και δεν κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις για τον φωτογράφο που θα το αναλάβει. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι και δύσκολο, καθώς επειδή ακριβώς είναι χιλιοφωτογραφημένο, ο φωτογράφος καλείται να βρει «φρέσκες» ιδέες και ιδιαίτερες και πρωτότυπες πόζες.

Άλλωστε, για κάθε νεόνυμφο ζευγάρι ο γάμος του είναι ένα μοναδικό γεγονός στην κοινή ζωή του και ως τέτοιο πρέπει να αποτυπωθεί. Η προετοιμασία, η τελετή, οι ιδιαίτερες στιγμές, συγγενείς και φίλοι, αλλά και οι κοινές φωτογραφίες του ζευγαριού είναι αναμνήσεις που οφείλουν να αποτυπωθούν στο χαρτί για να μείνουν αναλλοίωτες για πάντα.