Ο καλός γάμος… από τη φωτογραφία φαίνεται!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα-ερώτηση σχετικά με το γάμο προέκυψε πρόσφατα στο Reddit και συγκέντρωσε έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό απαντήσεων (πάνω από 6.000!) από ειδικούς και επαγγελματίες φωτογράφους που ασχολούνται με τις γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις.

Το ερώτημα δεν ήταν άλλο από το ποια σημάδια αναγνωρίζουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι σε έναν γάμο που τον κάνει να φαίνεται καταδικασμένος ήδη από τη γαμήλια δεξίωση! Πέρα από τη χιουμοριστική πλευρά του θέματος, οι φωτογράφοι συμφώνησαν πως πράγματι υπάρχουν κάποια σημάδια που προοιωνίζονται το άδοξο τέλος ενός γάμου πριν καλά καλά αυτός ξεκινήσει!

Ερμηνεύοντας τα προειδοποιητικά σημάδια

Σε πολλές φωτογραφίες γάμου αντανακλώνται τα πραγματικά συναισθήματα των νεονύμφων και, σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου, υπήρξε περίπτωση που η νύφη ζήτησε επιστροφή των χρημάτων της μετά το γάμο από το φωτογράφο, γιατί δεν είχε καταφέρει να αποτυπώσει ούτε μια χαμογελαστή φωτογραφία του γαμπρού! Το ζευγάρι πράγματι χώρισε πολύ γρήγορα και αυτό σύμφωνα με το φωτογράφο ήταν κάτι που μπορούσαν να… προφητέψουν οι φωτογραφίες τους, μιας και μαρτυρούσαν ασυμβατότητα συναισθημάτων σε αυτές.

Μια άλλη μαρτυρία φωτογράφου κατέδειξε τη σημασία που έχει το κόψιμο της γαμήλιας τούρτας. Αν ένα ζευγάρι δεν γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και δεν υπάρχει σύμπνοια και ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ τους, έχουν υπάρξει φορές που ο τρόπος σερβιρίσματος της τούρτας μπορεί να το αποκαλύψει! Ένας γαμπρός που ενδιαφέρεται, για παράδειγμα, περισσότερο για τις εντυπώσεις των καλεσμένων και λιγότερο για τα συναισθήματα της συζύγου του, δεν θα διστάσει να αστειευτεί μαζί της στο κόψιμο της τούρτας, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να την πασαλείψει με αυτή! Είναι αυτονόητο πως τέτοιοι γάμοι δεν έχουν πολύ μακρινό μέλλον.

Ο τρόπος διαχείρισης του άγχους εκείνη την ημέρα είναι, τέλος, ένα ακόμα σημάδι αν θα μακροημερεύσει ο γάμος. Ζευγάρια που καταβάλλονται από την πίεση της ημέρας και μιλούν απότομα στο σύντροφό τους ή στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζονται, δεν θα μπορέσουν να δείξουν ηρεμία και σύνεση όταν προκύψουν προβλήματα και στον έγγαμο βίο τους.