Η μεγάλη μέρα έφτασε… Αυτό που άρχισε σαν ένα απλό φλερτ, πέρασε από το στάδιο της δέσμευσης και θα καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας, εκεί όπου θα ενώσετε τις ζωές σας με τα δεσμά του γάμου, πολιτικού ή θρησκευτικού.

Θα είναι μια μέρα που και οι δύο θα θυμάστε πολλά χρόνια μετά και πρέπει να φροντίσετε οι αναμνήσεις σας να είναι ευχάριστες. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, για να κάνετε τη μέρα του γάμου σας μοναδική τόσο για εσάς όσο και για τους καλεσμένους σας.

Ξυπνήστε φρέσκοι κι ανανεωμένοι

Κοιμηθείτε νωρίς το προηγούμενο βράδυ για να ξεκουραστείτε αποτελεσματικά και να ξυπνήσετε ορεξάτοι και αναζωογονημένοι. Για το λόγο αυτό, φρόνιμο είναι να προγραμματίσετε τα μπάτσελορ ή μπατσελορέτ πάρτι τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία του γάμου σας.

Απολαύστε ένα πλούσιο σε υδρογονάνθρακες και πρωτεΐνες πρωινό

Θα είναι μια μεγάλη μέρα και το σώμα σας πρέπει να έχει ενέργεια για να αντέξει την ορθοστασία, τους χαιρετισμούς των καλεσμένων, τους χορούς στη δεξίωση, το ξενύχτι και… τη συγκίνηση. Οι πρωτεΐνες και οι σύνθετοι υδρογονάνθρακες αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό κι αυτό είναι σημαντικό καθώς ο γαμπρός και η νύφη μπορεί να έχουν τόσα να κάνουν, που να μην προλάβουν να βάλουν μπουκιά στο στόμα τους όλη τη μέρα!

Αρχίστε να ετοιμάζεστε όσο γίνεται νωρίτερα

Ο σκοπός είναι να είστε χαλαροί και να έχετε χρόνο να περάσετε καλά με τους φίλους ή τις φίλες σας, όχι να αγχωθείτε για το αν θα φτάσετε στην ώρα σας στην εκκλησία. Καλύτερα νωρίτερα παρά πολύ αργά, αυτός είναι ο χρυσός κανόνας.

Η λίστα των κουμπάρων

Οι κουμπάρες μπορούν να ανταποκριθούν συνήθως στο ρόλο της γραμματέως που θα σας υπενθυμίσει όλα όσα έχετε να κάνετε τη μεγάλη μέρα για να μην ξεχάσετε τίποτε. Οι κουμπάροι είναι λιγότερο αποτελεσματικοί γιατί συνήθως φέρνουν ποτά για να χαλαρώσετε μαζί τους.

Επαγγελματίες διοργανωτές

Είναι ένα έξοδο που συχνά δεν κάνουν τα μελλόνυμφα ζευγάρια, αλλά οι επαγγελματίες διοργανωτές μπορούν να σας διευκολύνουν τη ζωή.