Πολλοί διάσημοι Οίκοι υψηλής ραπτικής εμπνέονται για τις κολεξιόν τους από τη γαμήλια τελετή, εντάσσοντας στις γραμμές τους κομμάτια και ακριβά υφάσματα που παραπέμπουν σε νυφικές τουαλέτες. Η ξεχωριστή στιγμή της πραγματοποίησης της γαμήλιας τελετής και της δεξίωσης, που ακολουθεί τις περισσότερες φορές, διαπνέεται από πολυτέλεια και εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, χαρακτηριστικά τα οποία αμφότερα δανείζονται οι σχεδιαστές ρούχων για να μεταφέρουν το ίδιο πνεύμα ακόμα και σε ρούχα που δεν προορίζονται για αυτόν το σκοπό, αλλά απευθύνονται σε ιδιαίτερες, γιορτινές αλλά και σημαντικές περιστάσεις.

Έμπνευση δανεική από τη γαμήλια ατμόσφαιρα

Στα φορέματα πρωταγωνιστούν οι αμπίρ (άλφα), off the shoulder και ίσιες γραμμές, ενώ δεν λείπουν και οι ρομαντικές “τούρτες”, ακόμα και οι τουαλέτες με ουρά. Στα ανδρικά κοστούμια, οι γραμμές παραμένουν κλασικές, αν και με την ολοένα και πιο διαδεδομένη επιλογή των boho γάμων, η έννοια κοστούμι δεν είναι πάντα περιοριστική στο κλασικό δίδυμο σακάκι-παντελόνι, μιας και μερικές φορές περικλείει ακόμα και… εξευγενισμένα τζιν!

Από την άλλη, πολλά είναι τα αξεσουάρ (hair bands, φουρκέτες, κοσμήματα, ακόμα και αρώματα) που έχουν αναφορά στο γάμο, με πέρλες, λουλούδια, στρας, πολύτιμους λίθους να στολίζουν. Καθετί μπορεί να κάνει μια γυναίκα να νιώθει υπέροχη και ξεχωριστή οποιαδήποτε σημαντική για εκείνη στιγμή. Ιδιαίτερη κατηγορία σε όσα έχουν γαμήλια φιλοσοφία (ακόμα κι αν το target group τους δεν είναι οι μέλλουσες νύφες και γαμπροί) αποτελούν τα παπούτσια, που μπορεί κανείς να βρει σε σημαντική ποικιλία, με διαφορετικά υλικά, δεσίματα, τακούνια αλλά και στυλ.

Εμπνευσμένες από τη γαμήλια εορταστική ατμόσφαιρα είναι φυσικά και οι κομμώσεις, που διαφέρουν ανάλογα με το στυλ του γάμου αλλά και την προσωπικότητα των πρωταγωνιστών.

Δεν είναι λίγοι, τέλος, οι φωτογράφοι που ανακάλυψαν μετά από μια νυφική εμπειρία, την τέχνη της καλλιτεχνικής φωτογράφισης αλλά και την έννοια του after day shooting, η οποία δεν εφαρμόζεται πλέον μόνο στα μεθεόρτια ενός γάμου, αλλά και σε κάθε σημαντική στιγμή, όπως έναν αρραβώνα, μια βάπτιση ακόμα και μετά από ένα bachelor!