Οι τάσεις στη γαμήλια τούρτα

Μία… naked cake, όπως αυτό που… λάνσαραν στον γάμο τους ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα ή μια τούρτα υπερπαραγωγή πολυόροφη, όπως αυτή που είδαμε στον γάμο της Κύπριας διακοσμήτριας, Μύριας Χαραλαμπους και του Ξένιου Τσιερκέζου;

Ό, τι και αν τελικά επιλέξει το κάθε ζευγάρι, το σίγουρο είναι ότι θα διαπιστώσει πως και στο θεμελιώδες αυτό κεφάλαιο που τιτλοφορείται “γαμήλια τούρτα” υπάρχουν τάσεις και επιλογές που διαμορφώνουν τη μόδα.

Μίνιμαλ

Το μίνιμαλ στιλ που έχει επηρεάσει πολλούς τομείς αρχιτεκτονικής, εσωτερικής διακόσμησης και όχι μόνο, τελευταία φαίνεται ότι επικρατεί και στις γαμήλιες τούρτες.

Ένα κέικ, συνήθως τρίπατο – αν και αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των καλεσμένων – με ένα ιδιαίτερο χρώμα, που μπορεί να ταιριάζει και με άλλα στοιχεία του γάμου, δείχνει να προτείνεται τελευταία από διάσημους pastry chefs.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γαμήλιας τούρτας, η οποία θυμίζει… γλυπτό, αφού είτε έχει διακοσμηθεί με ένα ιδιαίτερο στοιχείο ώστε να δείχνει πως έχει πάνω της κάποιο ορυκτό, είτε δείχνει πως είναι “πειραγμένη” ή ακόμη και δαγκωμένη!

Υπερπαραγωγή

Πολυόροφη, πολύπλοκη, πολυφορτωμένη. Όλα σε αυτού του είδους τις τούρτες είναι… πολύ! Όταν οι πελάτες τους το ζητούν, οι ζαχαροπλάστες μπορούν να γίνουν γενναιόδωροι. Πολύ γενναιόδωροι. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που η γαμήλια τούρτα κλέβει τις εντυπώσεις στη δεξίωση, από το μέγεθός της, αλλά και την ιδιαίτερα πλούσια διακόσμηση.

Το στιλ

Σε γενικές γραμμές, το στιλ του γάμου θα πρέπει να “συμπαρασύρει” και τη γαμήλια τούρτα. Αν ο γάμος είναι απλός, “γεωμετρικός” και κινείται σε διακριτικές γραμμές, τότε μία τούρτα ανάλογης φιλοσοφίας θα είναι εξαιρετικά καλή ιδέα. Από την άλλη, ένας πιο εντυπωσιακός και glamorous γάμος “σηκώνει” μια εξίσου εντυπωσιακή τούρτα.

Επίσης, δεν είναι κακό να χρησιμοποιηθούν στοιχεία του γάμου για τον στολισμό και της γαμήλιας τούρτας, όπως για παράδειγμα ένα λουλούδι. Σε κάθε περίπτωση, εξειδικευμένοι επαγγελματίες δίνουν πολλές ιδέες, αρκεί το ζευγάρι να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές.